Aanschuiftafel Bunga lili
Oosters eten voor het goede doel!
WelkomEven kennismakenVerslag Indonesie reis 2010Waarom Bunga liliFoto'sInteressante linksGastenboekContactRoutebeschrijving
Verslag Indonesie reis 2010

In november 2010 hebben we een prachtige reis gemaakt naar Java, Komodo, Rinca, Flores & Bali. Het lag in de bedoeling om op Java een aantal projecten van Stichting Tileng te bezoeken. In Baturaden logeerden wij een aantal dagen bij de plaatselijke coördinator van de stichting, Tekad Santos. Wij zijn heel hartelijk door hem en zijn gezin ontvangen. Samen met hem bezochten wij de scholen die met hulp van de stichting gebouwd zijn.  De scholen zijn heel kleurrijk aan de buitenkant en schoon en overal waar we kwamen, zagen we de lachende gezichtjes van de kinderen. Ze waren heel erg blij met de spulletjes die we voor ze mee hadden genomen. Pennen, schriftjes, kleurkrijt en leren voetballen.  De voetballen werden met luid gejuich in ontvangst genomen en er werden liedjes voor ons gezongen. Ook de onderwijzeressen waren heel erg blij met onze spullen. 
Toch is er nog genoeg werk aan de winkel en is ook uw steun hard nodig. Een aantal scholen moet nog gerenoveerd worden, er moeten bankjes komen op het schoolplein en stoelen voor in de klassen, plafonds moeten vervangen, toiletten verbeterd etc. 

In Imogiri, een dorp ten zuidoosten van Jogyakarta, steunt de stichting het "huizen" project. Daar worden de bamboe noodwoningen, die na de aardbeving van 2006 voor de bewoners gebouwd zijn, vervangen door stenen huizen. Op dit moment zijn er vier huizen gereed en bewoond. Op de voorgevel van ieder huis prijkt trots een plakaat met het logo van stichting Tileng. Ook hier is met hulp van de stichting een prachtige kleuterschool gebouwd, dat echter de dag na de oplevering door de aardbeving in 2006 verwoest werd. De school is inmiddels herbouwd!

Met eigen ogen hebben we kunnen zien, dat de stichting hier fantastisch werk doet en dat het geld op de juiste plek terecht komt en niets aan de strijkstok blijft hangen.
Dus......stichting Tileng steunt de desa's, steunt u stichting Tileng?