Aanschuiftafel Bunga lili
Oosters eten voor het goede doel!
WelkomEven kennismakenVerslag Indonesie reis 2010Waarom Bunga liliFoto'sInteressante linksGastenboekContactRoutebeschrijving
Agenda
Wat zijn de gerechten
Waarom Bunga lili
Het initiatief voor de aanschuiftafel is ontstaan tijdens een reis in 2007. In januari van dat jaar maakten wij met mijn ouders (resp. 93 & 89) een reis naar Indonesië en trokken wij van West- naar Oost-Java, Bali en de Gili eilanden (ten noordwesten van Lombok). Het werd een hele bijzondere reis, want voor de eerste keer ging ik terug naar mijn geboorteland. 

Op Midden-Java verbleven wij o.a. in Baturaden, een prachtige plek waar we samen met een gids een wandeling maakten door de prachtige natuur en langs de heetwaterbronnen. Onze gids, Santos, vertelde over de omgeving en over de stichting waar hij in het dagelijkse leven werkzaam is, stichting Tileng. Wij werden gegrepen door zijn toewijding en enthousiasme, vooral toen hij later op de dag één van de projecten van de stichting aan ons liet zien, een lagere school in Baturaden. Op dit moment richt de stichting zich op een drietal desa’s, te weten Imogiri, Baturaden en uiteraard Tileng. Stichting Tileng heeft ten doel de leef- en woonsituatie van de desa’s (dorpen) te verbeteren en tracht haar doel met name te bereiken door het bevorderen en financieren van projecten voor de lokale bevolking. Voor meer informatie zie 
www.tileng.nl.

Een reis in februari 2008 naar Bali, wakkerde onze plannen om iets te willen doen voor het goede doel weer aan en na terugkeer besloten we de stichting Tileng op een niet alledaagse manier te ondersteunen. Zo ontstonden de plannen voor een “aanschuiftafel”. 
Indisch (oosters) koken voor een klein aantal betalende gasten, waarvan de opbrengst naar Stichting Tileng gaat. 
Als gast kun je, indien gewenst, op de hoogte blijven van de lopende projecten door je (gratis) te abonneren op de elektronische nieuwsbrief via 
www.tileng.nl. Zo kun je zien en lezen wat er met je bijdrage gebeurt. 
Naast het gezamenlijke eten is er het goede doel dat ons bindt!

Ik zal niet alleen Indonesisch koken maar ook regelmatig Thaise gerechten serveren. Hiervoor heb ik in oktober 2009 een korte kookcursus gevolgd in Chiang Mai in Thailand en de fijne kneepjes van de Thaise keuken geleerd. De Thaise keuken onderscheidt zich van de Indonesische vanwege het veelvuldig gebruik van kokosmelk en citroenblad en de vaak ZEER “spicy” gerechten. Dit wordt natuurlijk (zonodig) aangepast naar de westerse smaak!
 
Het aanschuifdiner zal 1 maal per 2 maanden op de laatste vrijdag van de maand plaatsvinden en er kunnen maximaal 12 personen aanschuiven. Als je zin hebt om aan te schuiven, kun je reserveren via email of telefonisch tot 1 week voor aanvang van het diner. Uiteraard wordt er rekening gehouden met allergieën e.d., dus laat me dat even weten bij je reservering. Ook de vegetariër kan zo aanschuiven, want er zijn genoeg gerechten die bereid zijn zonder vlees of vis. 
Heb je iets te vieren of wil je op deze ludieke manier het goede doel steunen, dan bestaat de mogelijkheid buiten de reguliere (aanschuif)data om, een diner vanaf 6 personen te reserveren. 

Aanschuiven kost € 27,50 p.p. incl. 1 drankje en start om 19:00 uur.